Евгени Михайлов: В ИК на Радев има 27 агенти на ДС

Бойко Рашков ме разпитва 20 часа за танковата касета, сега определя кой е почтен, заяви режисьорът

OFFNews 04 октомври 2021 в 10:32 5663 3

Снимка Нова тв

Тази президетнска кампания е истината срещу лъжата. Мирът срещу юмрука. Зад юмрука на Румен Радев застанаха хора, които харесват този тип поведение. В неговия Инициативен комитет има 27 агенти на бившата Държавна сигурност. 

Това заяви режисьорът Евгени Михайлов, който е член на ИК, издигнал проф. Анастас Герджиков за президент, по Нова тв. 

Един от основните проблеми в България е разделението. То започна преди 30 години и бе направено съзнателно. Крайно време е, че вече започнахме да разбираме, че не бива така. Трябва да се откажем от политически пристрастия и да се обърнем към това, което засяга всички нас, заяви актьорът Калин Сърменов, който също е член на ИК. 

Не съм съвсем съгласен. Трябва да забравим разделението, което насаждаме у хората, но да отстояваме разделението на ценностите, коментира Михайлов. Той подчерта, че не бива да се забравя приетият преди години закон, който обяви комунистическия режим за престъпен. „А сега искат да ни представят тайните служби на този режим, че са почтените, и ние - които не сме били съпричастни към тези служби, трябва да се срамуваме, че сме от непочтените, допълни Михайлов.

Той припомни и делото за касетата с репликата на Петър Младенов "По-добре е танковете да дойдат", по което следовател беше сегашният вътрешен министър Бойко Рашков. "Разпитва ме 20 часа. 31 години по-късно този същият човек определя кой е почтен и кой не, за мен това е една от мотивациите да се включа в инициативния комитет. Не можеш през 2021 г. да кажеш агентите на ДС са почтени. Впечатлен съм от мекото и съграждащо слово на проф. Герджиков, каза още Евгени Михайлов. 

Сърменов подчерта, че проф. Герджиков е обявил, че ще търси подкрепа от всички партии, и очаква кампанията му да бъде позитивна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

3

Lindemann

04.10 2021 в 11:12

Крайно арогантно е хора, свързани с Герб да говорят за юмруци, след като заради вашите юмруци, палки и бухалки, излезнаха да протестират десетки хиляди хора. Смешници!

14469

2

случайно прочетох

04.10 2021 в 10:56

Михайлов бояджията?
 
X

Подкастът на OFFNews