ДПС захапа Каракачанов за "мултикултуризма"

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2015 в 13:29 1096 2

Снимка Архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан отговори на поканата на войвода № 1 Красимир Каракачанов за дебат по българска история с "условие за ограмотяване". 

По повод на поканата на лидера на ВМРО г-н Красимир Каракачанов за дебат по българска история с председателя на ДПС г-н Лютви Местан, от партията обявиха: 

Бихме участвали в дебата с него, ако той успее да се ограмоти за правоговора и правописа на думата `мултикултурализъм`, която, пак според него, е `мултикултуризъм`(!?). „Мултикултурализъм е термин, който се отнася до приемането на различни културни групи, явления и характеристики в рамките на общността и нейната демография в рамките на определен регион…“ (вж. Уикипедия), докато мултикултуризъм(!?) е авторство на самия Каракачанов, което е „произвeдено“ от явно по-достъпното му име на вид спорт, който е свързан с демонстрация на мускули, а не на интелект.

Дотогава, докато г-н Каракачанов не усвои правописа и правоговора на мултикултурализъм, достоен негов събеседник е друг негов колега от ПФ – Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като „… дефицит на липса на недостиг…“.

Т.е., ако трябва преднамерено да прибегнем до техния език и стил, те все още не са усвоили „фундамента на основите на темелите“ на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2015 в 14:30

В България за да си националист, първото изискване е да си неграмотен!

01.10 2015 в 13:59

"достоен негов събеседник е друг негов колега от ПФ – Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като „… дефицит на липса на недостиг…“.

Т.е., ако трябва преднамерено да прибегнем до техния език и стил, те все още не са усвоили „фундамента на основите на темелите“ на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език"


ОК, не мога да не призная, че забавно го е нахранил :">

Екзактно дори бих казал.