Днес е последният ден за заявления за гласуване с подвижна урна и по настоящ адрес

OFFNews 30 октомври 2021 в 10:11 1204 0

Днес е последният ден, в който хората с трайни увреждания подават заявления за гласуване с подвижна избирателна секция за изборите на 14-ти ноември.

Желанието се заявява в писмена форма по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия адрес.

Днес изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. Това може да се направи и през сайта на Главна дирекция ГРАО, без да се изисква електронен подпис.

По закон 30-ти октомври е краен срок за заявяване на удостоверения за гласуване на друго място, уточни говорителя на ЦИК Росица Матева.

"Искам да обърна внимание да не се бърка това с удостоверение за гласуване на друго място с гласуването по настоящ адрес. Право на удоастоверение за гласуване на друго място имат членовете на ЦИК, на районните избирателни комисии, кандидатите, ангажирани в тези избори и наблюдателите. Така че за тези категории лица срокът е до 30 октомври да подадат заявления, ако желаят да се възползват от тази възможност", посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews