Депутати задължаватт министрите да представят програми за реформи

OFFNews 16 декември 2014 в 13:58 789 0

Депутати задължаватт министрите да представят програми за реформи

Четирима от народните представители от „Движение България на гражданите“ и Реформаторския блок поискаха със закон да се задължат министрите да представят програми за реформи.

Вносители на предложението са депутатите от ДБГ Найден Зеленогорски – съпредседател на ПГ и председател на парламентарната комисия по регионална политика, Димитър Делчев – секретар на ПГ и член на правната комисия, Димитър Танев – заместник-председател на бюджетната комисия и заместник на Меглена Кунева в ДБГ, и Настимир Ананиев – член на комисиите по външна политика и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Според внесеното вчера от тях предложение в деловодството на Народното събрание е необходимо да се направи допълнение в Закон за държавния бюджет за 2015 г. В Преходните и заключителните разпоредби на Закона, според тях, трябва да се създаде нов § 2, който да задължи първостепенните разпоредители с бюджет да представят на министъра на финансите програма за реформи, която включва и мерки за оптимизиране на разходите за персонал до утвърдения със закона размер.

Народните представители предвиждат срок до 31 януари 2015 г., в който членовете на кабинета да представят на финансовия министър своите реформаторски програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови