Делян Пеевски сам си е избирал кой от НСО да го охранява

OFFNews 04 юни 2023 в 11:14 3917 1

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Делян Пеевски в пленарна зала

Санкционираният по "Магнитски" депутат от ДПС Делян Пеевски сам е избирал кои служители на НСО да го охраняват.

Това каза пред Би Ти Ви бившият началник на Националната служба за охрана (НСО) ген. Красимир Станчев. Той добави, че постови служители без курс и подбор са били избрани за лична охрана. По думите му това е било безпрецедентно и до момента не е имало човек, който сам да си избира охраната.

Той коментира и записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната", който бе разпространен от повторно отцепилия се от парламентарната си група Радостин Василев. Станчев заяви, че не е изненадан, че има идея ръководствата на службите да се сменят. По думите му службите винаги са били овладени от политиците.

Ген. Красимир Станчев допусна, че може една и съща структура да стои както зад излъчването на заседанието на ДБ онлайн, както и със записа от Националния съвет на ПП.

Бившият шеф на НСО добави заяви, че не е имал никакъв контрол над охранителите на Ахмед Доган. Станчев подаде оставка след събитията от "Росенец" през 2020 г., когато служители на НСО нападнаха представители на "Демократична България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки