Частични кметски избори: ДПС взе 5 места, БСП - 1

OFFNews 04 октомври 2021 в 09:42 2468 0

Снимка Архив

ДПС взе пет кметски места от раз, похвали се партийният пресцентър снощи след края на изборния ден.

Частични местни избори се проведоха на 3 октомври в 14 населени места. БСП печели в едно от тях на първи тур, в кресненското село Сливница, където кмет става Кирилка Илиева.

ДПС участва в 7 избора самостоятелно и в един коалиционно.

Движението за права и свободи ще има кметове в кърджалийските Охлювец и Студен Кладенец; плевенското Буковлък; разградското Дянково и с. Церовище, Търговище.

В Буковлък имаше напрежение заради полицейски проверки за купуване на гласове. В обедните часове пред Първо РПУ протестираха жители заради привикване на хора от селото за проверки, свързани с нарушаване на Изборния кодекс. В полицията са били доведени хора от Буковлък и Аспарухово, съобщи говорителят на полицията Марияна Цветкова. Имаше арести и предупредителни протоколи, добавя тази сутрин Нова тв.

На балотаж идната неделя в старозагорското село Копринка ще се изправят ДПС и ГЕРБ. Във видинското с. Арчар кандидатката на ДПС Веселина Данаилова, официално издигната от местната коалиция "Новото време", ще се състезава с Георги Стоянов от „Движение България на гражданите“.

Балотаж ще има в Стражица между Йордан Цонев и Георги Бянов (подкрепен от ГЕРБ-СДС). Първият тур там приключи с 41,81% избирателна активност. От надпреварата отпаднаха Светлозар Димитров от "Има такъв народ" и Илиян Маринов от "БСП за България".

В община Калояново също ще има балотаж на 10 октомври между Виктория Михайлова от ГЕРБ-СДС и Пламен Николов от НФСБ. Избирателната активност на първия тур вчера е била 36%. Данните публикува Общинската избирателна комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови