БСП се регистрира за вота и обеща незабавни преговори с 'Газпром'

OFFNews 16 август 2022 в 12:00 1118 4

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Корнелия Нинова

БСП се регистрира за предсрочните избори на 2 октомври със 7000 подписа и обеща "незабавни преговори с "Газпром", ако влезе във властта.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че влизат в предизборната надпревара със самочувствие заради свършената работа в редовното правителство. Тя отчете, че заради БСП е имало "мощна социална програма от 22 млн. лв.", спрян е рекетът във фирмите, а индустриалното производство в страната е отбелязало рекорд.

Тя отчете още, че партията е била "фактор на стабилност и сигурност и диалогичност в правителството".

Нинова заяви, че ако БСП получи достатъчно подкрепа и влезе в следващ кабинет, ще предложи въвеждане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители, компенсации за бизнеса, продължаване на социалната програма и незабавни преговори с "Газпром".

Тя твърди, че четвъртото им искане, за преговорите с  Русия, не ограничава възможностите за коалиране с ПП и ДБ след изборите. По думите ѝ вече и тези две формации не изключват руския газ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

3

сиви65

16.08 2022 в 17:02

Корнела предлага мораториум върху цената на газа, водата и парното и незабавни преговори с "Газпром".
Аз пък предлагам безплатен газ, безплатна вода и парно и незабавни преговори с НАСА за ежегодни безплатни почивки на Луната за пенсионери и социално слаби семеиства. И всичко това С ГРИЖА ЗА ХОРАТА, естествено. Ха сега гласувайте.