БСП: Областният на София злепоставя президента и служебния кабинет, отиваме на съд за Позитано 20

OFFNews 05 октомври 2021 в 11:36 2384 0

Снимка Архив

БСП ще търси правата си в съда по казуса със сградата на "Позитано" 20 от БСП. 

Това става ясно от позиция на Изпълнителното бюро на партията, в която се казва: 

БСП отстоява принципите за върховенство на закона и правовата държава. Фактите по изнесения в публичното пространство казус са следните:

През 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват. (не коментираме дали този закон е добър или лош, той трябва да се спазва).

След обнародването му, БСП продължава да плаща само режиините разходи на сградата, както повелява зъконът. 

В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС. 

Отново без да сме уведомени и зад гърба ни областният управител се снадбява с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева.

За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, които веднага след това беше уволнен без мотиви. 

Веднага след като разбрахме, с писмо изх. №БСП-901 от 16.09.2021 г. сме информирали областния управител за нашата позиция, приложили сме необходимите документи, доказващи, че не дължим тези суми. До днес нямаме отговор.

При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред.

Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция.

Бързото и решително отстраняване на такива хора от заеманите постове би довело до утвърждаване авторитета на институциите. 

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава разпространиха съобщение, че БСП няма да бъде изгонена от "Позитано" 20. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови