БСП има 12 номинации за кмет на София, Ваня Григорова е една от тях

OFFNews 24 август 2023 в 10:12 2228 4

Георги Свиленски

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Георги Свиленски, БСП

Левицата ще номинира своя кандидат за кмет на София през септември, каза пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

Вчера председателят на БСП - София Иван Таков съобщи, че широка коалиция между столетницата и "Левицата" ще застане зад синдикалистката Ваня Григорова - номинация, за която се говори от месеци, но до момента както тя, така и левите партии не са потвърждавали публично.

Георги Свиленски заяви, че Григорова е само една от 12-те кандидатури, сред които Иван Таков и Иван Пешев, и още е рано да се говори за утвърден кандидат. По думите му в момента текат партийните конференции, а в средата септември ще се проведе Национален съвет на партията, по време на който ще бъдат утвърдени предложените кандидати за кметове.

Свиленски отрече тезата за коалиция с "Левицата" и заяви, че те ще издигнат кандидат, който може да получи подкрепа от партии от целия политически спектър.

"В местната политика може да се различи точно лявата политика, която е с грижа за хората и другата, и другата политика, която е инкубатор на корупция, моделът, който ние се опитваме 30 години да го покажем на столичани да го спрем", каза още Георги Свиленски.

Той подхвана и темата за Паметника на Съветската армия в София, който с решение на столичния общински съвет предстои да бъде преместен. Свиленски заяви, че десните сили нямат истински предложения за София и заради това лансирали само идеята за премахването на паметника.

"Сутрин ни давате как едните бранят паметника, а вечер - как другите с чукове ходят да го събарят. Това е безсмислена кампания. Тя няма да доведе до нищо за столичани."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

24.08 2023 в 19:34

МОЧА включен ли е в 12-те кандидатури?

17439

3

мнение от IP

24.08 2023 в 17:20

Тая "грижа за хората" на БСП се изтърка до скъсване за 30 години. Затова и резултатите са им такива мижави.

14469

2

случайно прочетох

24.08 2023 в 12:11

Чудесна новина!
Дали ще имат и 5%? Едва ли!!!

710

1

Бълг

24.08 2023 в 10:15

Тези преди си имаха Мая общата, сега си намериха Ванчето разпоретината.

 
X

Да помогнем на украинските деца!