Quantcast

Борисов успокои македонския си колега: Нищо не е приключило

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2019 в 12:21 2062 1

"Нищо не е приключило. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета показва, че огромната част от държавите са за европейската перспектива на Република Северна Македония и на Албания", заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод отказа на три държави да дадат зелена светлина за преговори за разширяване на ЕС.

Премиерът изтъкна, че е отчетена огромната работа, свършена от двете държави. „Нашата подкрепа винаги са я имали", категоричен беше Борисов. „Да, има страх от разширяване – такъв е спорът. Но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи", допълни той.

Според Борисов всяка от държавите има своята логика, никой не е казал „не", всеки казва „добре, "но нека да се подготвят максимално добре. Няколко месеца не са вечност".

Борисов отбеляза, че е разговарял с македонския си колега Зоран Заев. „Свършил е много работа и има още какво да се направи", подчерта Борисов. Той напомни, че когато България е направила своя цивилизационен избор, всички политически партии в страната ни са били категорични, че това е нашият европейски път.

По отношение на Многогодишната финансова рамка, която европейските лидери предстои да обсъждат, той обърна внимание, че е важно да не пострадат кохезията и земеделието и да се наблегне повече на иновациите и киберсигурността.

На въпрос за предстоящия европейски доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България премиерът заяви, че е оптимист. „Изпълнили сме всички препоръки. Няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили", заяви министър-председателят.

Премиерът отбеляза, че многократно е поставял въпроса правителството да подкрепи развитието на детско-юношеския футбол, ако БФС изработи програма за това. „Готови сме да разговаряме, но не с това ръководство", каза още той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

18.10 2019 в 14:24

Баце... Я зае... футбола...
Нъл ти го каза - "Каквото правителството, такава и гимнастиката"..
Ами Баце.. Да сменяме тогаз ДОМАКИНСТВОТО.. Не за футбол през 2030-та да са борим..
За мъжко първенство от ансамбли по художествена гимнастика да са преборим..
То футБАЛЕРИНИТЕ ни в националния за друго - освен да ходят на пръсти по терена, пируети на бъчви за тренировка да правят, стават ли?..
Раздавай им ленти и бухалки..
За обръчите не са безпокой - в чалга-клубовете те тренировките сами ша си ги правят..
Виж с топката ша им е трудно.. Докат са отучат да са спъват в нея..