Борисов: ПП-ДБ ми дължат една ротация. Ще преглътнем техен министър, ако имаме силен наш премиер

Дадох време на ПП-ДБ, докато западните партньори не разберат, че са заложили на куция кон, каза лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 24 май 2024 в 21:37 7213 13

Бойко Борисов в местност ''Рупите''

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Бойко Борисов

ПП-ДБ ми дължат една ротация все пак. Ние им дадохме 10 месеца. Ако трябва да си дадат един техен министър да пътува и да подкрепят нашето правителство - и това може да преглътнем, ако имаме наш силен премиер. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща с избиратели в Плевен. Гости бяха кандидатите за следващ мандат в Европейския парламент Андрей Новаков и Андрей Ковачев, както и бившият финансов министър в кабинета "Борисов 3" - Владислав Горанов. 

Борисов се скара на бившите си "некоалиционни партньори" от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за това, че ако не били ГЕРБ и ДПС да ги "крепят и бранят" по време на управлението им, другите формации щели да ги "набият". По думите му никога не е чувал подобни обиди, каквито отнесъл премиерът Николай Денков по време на управлението си.

"Всеки ден се изправям пред хората и действително - нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна. Другите нямат това нещо - нито експертизата, нито хората. Но имат едно самочувствие и нахалство, на което другите може само да завиждаме", коментира председателят на ГЕРБ. 

Той обеща на избирателите, че ГЕРБ ще се опитат да управляват, особено ако имат отчетлива разлика с ПП-ДБ. Борисов каза, че е дал време на ПП-ДБ да се научат, докато "западните партньори не разберат, че са заложили на куция кон, а работните коне (б.а. ГЕРБ) - наказани несправедливо".

Бойко Борисов се оплака от чудовищни задръствания в София през последните дни и липсата на критична към Столична община реакция на медиите след големия дъжд, който се изля: 

"Ако беше Фандъкова или аз, щеше да има заглавия от типа: "Непочистените шахти в София предизвикаха страхотно наводнение", "Дъждът падна заради Бойко Борисов", а сега тихо, тихо, тихо... - пазят ги."

Лидерът на ГЕРБ беше посрещнат с традиционните за феновете му скандирания "Бой-ко, Бой-ко" при излизането си на сцената в Плевен. 

"Харизанов - ти с мотор ли? Така ли дойде? Гледам Росен Желязков, Томислав Дончев - да не е някаква нова мода - мотиристи. Ония с колелета бутат педалите, а ние караме моторите", пошегува се Бойко Борисов по време на срещата.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    14

    Stoyancho

    27.05 2024 в 11:25

    Интересни избори предстоят

    2550

    12

    alfakentavur

    25.05 2024 в 14:21

    Джендо, ти не разбра ли, че всичко, ама абсолютно всичко е х6 докато управляваше кабинета на Денков.
    Ядем хляб с цена 6-12 лева и така нататък.

    14369

    11

    случайно прочетох

    25.05 2024 в 14:17

    "Всеки ден се изправям пред хората и действително - нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна." :-)))))))))))
    Като тиква е голяма, твърда и стабилна ГЕРБ :-))))))))))))

    "...Ония с колелета бутат педалите, а ние караме моторите"

    Да не простине от духовитост! И добре да си мери приказките за Денков, че става смешен и за внуците си!
    Цървул!

    145

    10

    Джендо Джедев

    25.05 2024 в 14:13

    Люгер,

    Можеш ли да си подкрепиш твърденията с цифри (с линкове към данните) или, както обикновено, плякаш опорките на Шиши и Боце? Иначе похвално, с истински комсомолски плам ги браниш! Машалла! :D

    -7495

    9

    Люгер Химарс

    25.05 2024 в 13:40

    не знам как някой си си позволява да критикува бюджетите на герб, но някак си да забравя бюджетите на хасковското чудо на шарлатанството, който напоследък активно помогна на България да затъне в пъти повече отколкото по време на да, корумпираното управление на злополучната партия герб.

    двойния стандарт - единствена възможност за неграмотните подръжници на комунистическия клан ппдб

    1010

    8

    ПР

    25.05 2024 в 09:46

    Всъщност,най-важното е пропуснато в статията тук.Това,което Той заявява,е "строгата финансова и фискална политика".Нещо,за което,акад.Денков говори и обясни.Нещо,до болка познато от миналото.Магнитски Горанов е във видим ренесанс.И неговите Бюджети.Скромни откъм приходи.Постна пица откъм разходи.И към 12.12.,на всяка изтичаща година,има натрупана"мазнинка"- едни 7-9 милиарда,артисват от свръхсъбираемост.И кво ги праим?-авансово ги раздаваме щедро на любимите пътищари,зърнари,МВР,чиновници,прокурори.Изобщо-на наште хора!
    Асен Василев спря тези практики.И на практика,вдигна доходите.Затова беше и враг нумеро уно.

    -393

    7

    br.bravo

    25.05 2024 в 07:03

    Предизборна статия за стръв на лиляви шарани! Жалки сте!

    5800

    6

    Dedoto58

    25.05 2024 в 03:42

    Банкянския простак пак се е изцепил...

    1273

    5

    Johnny B Goode

    25.05 2024 в 02:42

    Култова снимка, кърти миФки.
    Този и както и онзи "правения в час по трудово" са направо еманация на "интелигентно" излъчване.

    Д-р Филипов цитираше Камю, че "след една възраст човек е отговорен за физиономията, с която ще се сдобие”.
     
    X

    Сърбия - приятел или враг