Борисов посъветва Африка да вдигне БВП и да намали ражданията, за да няма мигранти в Европа

OFFnews 30 ноември 2018 в 12:15 10213 4

Борисов посъветва Африка да вдигне БВП, за да няма мигранти в Европа

Българският премиер Бойко Борисов даде "рецепта" за пресичане на евентуална нова вълна от имигранти в Европейския съюз по време на лекция пред дипломати от Мароко на тема "Ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС".

Борисов заявил, че има заплаха от 40 млн. икономически мигранти от Африка да залеят Европейския съюз. 

"Африка трябва да акцентира на образованието и намаляването на раждаемостта", смята Борисов, който бил предупреден от "колегите" от Мароко, че има реална опасност 40 млн. души да тръгнат по маршрута Африка-Европа, само заради климатичните промени.

Той не пропусна да се похвали с "нулев миграционен натиск" на българската граница, но по думите му единственият начин да не тръгне нова вълна от мигранти е да се направи така, че хората в Африка да останат там, да работят и да се вдигне БВП на страните там.

"Трябва да се акцентира на образование и намаляване на раждаемостта. Иначе Европа ще се счупи", категоричен бе Борисов.

От Мароко министър-председателят изрази и остра позиция по повод конфликта Русия- Украйна. Късно вечерта в четвъртък Борисов настоя за спешно решаване на кризата и предупреди, че напрежението може да ескалира сериозно и дори да бъде заплаха за България.

"За нас, като съседи и на двете страни, а Черно море ни прави такива, този конфликт е изключителна заплаха. Може да възникне страховит конфликт в Черно море и в региона. Повярвайте ми, в този регион може да се повторят събитията от бивша Югославия. Има абсолютно всички предпоставки. Да се върнат моряците, да се върнат корабите, да се спазват споразуменията и да не се допуска повече", каза Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

4

поп Дръвчо

30.11 2018 в 17:29

Интересна работа - мигрантите идващи в Европа през последните няколко години все идват от африкански страни чиято раждаемост е близка или малко над европейската.

7568

3

Tabadatko

30.11 2018 в 14:25

Доколкото знам, след срещата, в коридора са му казали и той да направи същото.

12130

2

borisboris

30.11 2018 в 13:35

Ей това е да си гений. Добре че има такива титани на мисълта, иначе Света и Африка в частност са за никъде. Пустите му африканци, как досега не са се сетили...

17156

1

aviatora

30.11 2018 в 13:24

ГОВЕДО, хората нямат пари да се топлят в България, а той тръгнал световна политика да бистри!!! Сигурно се стяга в ООН да отиде, мафиота му с мафиот.