Борисов получи подкрепа за вота от сдружението на Мехмед Дикме и Орхан Исмаилов

Премиерът: Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор

OFFNews Последна промяна на 28 февруари 2021 в 17:52 4791 0

Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това декларираха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

Представителите на ДЕН прозовават всички свои симпатизанти на 4 април да гласуват за ГЕРБ/СДС.

„Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски – друг начин няма“, заяви Борисов.

„И в Родопите, и в Североизточна България постоянно се правят нови пътища, училища, детски градини, храмове. Без значение кой от какъв етнос е – всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот“, каза Борисов. Според него "това е гаранция, че трагичният "възродителен процес" няма как да се повтори".

„Много е модерно напоследък политиците да се изказват лошо за Турция. Но Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор. Мигрантската криза не е отминала, затова поддръжането на добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района“, отбеляза още Бойко Борисов.

Надявам се, че това е началото на едно дългосрочно сътрудничество, което може да бъде в интерес на всички граждани и в интерес на етническия мир в страната. Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се нашето партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС, заяви по време на срещата председателят на ДЕН Мехмед Дикме.

Важно е във властта да има представители на всички етноси в страната. Колкото повече работим заедно, толкова повече ще се опознаваме, каза Гюнер Тахир.

Според бившия заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов ГЕРБ и СДС е най-демократичната коалиция, която се явява на парламентарния вот: „Имахме разговори и с други партии, но те се оказаха псевдодемократи. Националната сигурност пряко зависи от единението на нацията“.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил пък благори на премиера Борисов за бързата му реакция след трагедията в селото и за изпълнените ангажименти към местното население за възстановяване на щетите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови