Борисов назначи още 15 заместник-министри

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2014 в 18:56 5103 5

По предложение на ресорните министри премиерът Бойко Борисов назначи още 15 заместник-министри.

Доц. д-р Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА, става заместник-министър на отбраната. Поста си като заместник-министър запазва Десислава Йосифова.

Кметът на Община Мездра Иван Цанов и Деница Николова ще подпомагат работата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Деница Николова в момента е управител на търговско дружество, от 2009 г. до юни 2013 г. работи последователно в МФ, Фонд „Флаг” и МРРБ, където е била главен директор на ГД „Програмиране на регионалното развитие” и ръководител на управляващия орган по ОПРР.

Заместник-министри на икономиката ще бъдат Даниела Везиева, магистър по икономика от СА „Д. Ценов” и началник отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване” в Регионалния инспекторат по образованието в Русе, и магистърът по икономика от УНСС Любен Петров. От 2011 г. той работи като експерт и консултант на свободна практика, а преди това е бил член на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”, член и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране, кмет на столичния район „Витоша”.

Бойко Пенков отново ще е заместник-министър на здравеопазването. Заместник-министър ще бъде и Ваньо Шарков, народен представител в 40-ото и в 41-ото Народно събрание, член и заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване в двата си мандата.

Поста си на заместник-министър на културата запазва Боил Банов. Другият заместник-министър ще бъде доц. Бони Петрунова, заместник-директор на Националния археологически институт с музей към БАН.

Костадин Костадинов – ръководител на научно направление „Механика на дискретни системи” в Института по механика към БАН, е новият заместник-министър на образованието и науката. Досегашните си постове запазват Ваня Кастрева и Николай Денков.

На заеманата в момента длъжност остава и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Красимир Живков, бивш областен управител на Софийска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 11:33

ОСТАВКА!!!

12.11 2014 в 07:32

хашите=нашите

12.11 2014 в 07:31

А заместничка на чистачката назначи ли ?
Няма начин - трябва да уредиме "хашите" хора...
То какво да очакваш от комунистически продукт полуфабрикат

11.11 2014 в 22:06

15 зам. министри - ми много малко бре Бойко,що не ги направиш 100

11.11 2014 в 21:58

Палячото отново се изложи!
"Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга", обясни Плювналиев. Според думите му в деня на оставката на Тодор Живков Плевнелиев рисувал плакат за протеста. Веднага след това той е протестирал, докато в Народното събрание свалят Тодор Живков. Офшорлиев сбърка тотално датите, тъй като първият свободен митинг след 10 ноември е на 18 ноември пред храм-паметника "Александър Невски".

ОСТАВКА бе комсомолски пидер! ОСТАВКА!