Учени осъществиха телепатия от Индия до Франция

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 21:54 13557 4

За пръв път в историята учени успяха да изпратят телепатично съобщение - от един човек в Индия до друг във Франция.

За експеримента човекът в Индия е имал на главата електроди, които са предавали мозъчната му активност, докато е мислел за много прости поздрави, като “добър ден” и “здравей”.

Компютърът e превърнал думите в дигитален двоичен код, а след това ги e изпратил на друг компютър, който ги предал на човека от Франция под формата на светлинни проблясвания.

Той нито можел да чуе, нито да види самите послания, но успял да интерпретира светлинните сигнали, съответстващи на посланията.

"До голяма степен това е технологична реализация на мечтата за телепатия", заяви пред агенция Франс Прес Джулио Руфини - физик и съавтор на изследването.

"Зададохме си въпроса дали можем да създадем експеримент, при който хора на далечна дистанция един от друг биха установили връзка на принципа на интернет, но не като пишат, а чрез директна мозъчна връзка", каза oще изследователят.

"Надяваме се, че в дългосрочен план това радикално може да промени начина, по който контактуваме помежду си", завърши Руфини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2014 в 14:46

Това което са направили не е телепатия. Същия експеримент можеха да направят с хора в различни стаи и с кабели вместо връзка с компютри по Интернет. Телепатията е предаване на мисли разстояние без "усилвател" и преносител (компютри в този случай).

06.09 2014 в 09:52

Тея са изостанали.В България можем да си предаваме цели изречения със силата на мисълта и то от 10години насам

05.09 2014 в 23:52

Мобилните оператори не харесаха това съобщение. :D

05.09 2014 в 23:28

Преди време имаше един филм в който главния герой си слагаше една "каска" и си се чукаше с която кефне. Май-май, натам вървят нещата :((((((( Шъ станем кат жувотните. Само за размножаване ще вършим работата :((((((((