Tinder спря да работи в Русия, търсят му местен заместител

Красимир Крумов 30 юни 2023 в 10:01 3921 5

Снимка

На плажа в Сочи снощи се състоя прощална траурна вечеринка "Тиндер Гудбай".

Най-популярното в света приложение за онлайн запознанства Tinder спря да работи в Русия, считано от днес. Това се съобщава в официалния сайт на компанията. „От 30 юни няма да можете да използвате услугите на Tinder или да влизате в акаунта си в Русия“, се казва в изявлението, което хвърли в разочарование по-разкрепостената част от руското общество, ако се съди по редакциите в руските социалки. Всеки, който е предплатил абонамент за премиум услуги на приложението, ще може да си получи сумите обратно, ще спре и автоматичното подновяване на абонаментите.

В Сочи в четвъртък вечер устроиха прощален "суайп", траурна вечеринка "Тиндер гудбай", на която участници с траурно облекло произнесоха траурни слова по повод излизането на приложението от руския пазар.

От днес приложението Tinder е недостъпно за потребители от Русия както в Android, така и за iOS. "Ако го имате инсталирано на телефона си, не можете да ползвате основната му функциоланост "да суайпвате" профили на мераклии за запознанства. Появява се единствено съобщение за грешка и подканване да влезете по-късно", пишат разочаровани репортерки.

Match Group, която притежава няколко онлайн услуги за запознанства, включително Tinder, обяви оттеглянето си от Русия на 2 май. Още тогава водещата Роза Сябитова, популярна като телевизионна сватовница, изрази мнение, че това няма да попречи на руснаците да си намерят партньори, а депутатът от Държавната дума Виталий Милонов предложи подобно на "заместването на вноса" в други отрасли да се създаде алтернативна социална мрежа за запознанства с помощта на православната църква.

На 15 май две руски социални мрежи Rossgram и Inkast обявиха, че се готвят да заменят Tinder. Компаниите планират да разширят функционалността си, като добавят раздел с профили за запознанства. Бета версия на служба за запознанства ще пусне и "руският фейсбук", социалната мрежа VKontakte. В деня, в който спря Tinder стартира друго, чисто руско приложение за свободните духом руснаци - BeAmorе. По думите на основателя му Влад Днучков основната разлика с други подобни е възможността за гласови срещи и за петъчни купони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

5

AntiZ

30.06 2023 в 13:52

Ама чакайте, естествено че ще им спре всичко! Тоя филм не сме ли го гледали, не сме ли го живели по-дъртите? А и кремълският урод го каза "още не сме започнали!". Сибир е голям, може да поеме цялото руско природонаселение.

1017

4

IvoIvo

30.06 2023 в 11:31

Всичко да спира там!

1067

3

StinkingSonOf

30.06 2023 в 10:40

Путин сега ще отговори на удара като спре рускините от ПорнХъб.

723

2

user4eto

30.06 2023 в 10:34

Най-големия удар ще е да спрат социалните платформи като лицевата книга и инстаграм.

-529

1

6екеr4о

30.06 2023 в 10:22

Таз компания се ръководи от некакви много меркантилни прошляци, трябвали са им повече от 500 дни кървава война, за да се сетят, че е време да престанат да подпомагат размножението на блядовете, пълни боклуци!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки