Реклама на храна се крие сама от руските полицаи (видео)

ОFFNews Последна промяна на 27 май 2015 в 20:03 9094 3

Криещата се реклама.

Сайтовете вече са способни да селектират рекламите, които показват на отделните си потребители, спрямо техните интереси. Руска рекламна агенция обаче доразвива това в интересна идея на рекламно пано, което сменя продукта, който показва, щом засече полицаи, съобщи сайтът "Гизмодо".

Този интересен начин на заобикаляне на закона е в следствие на забраната на Русия от миналото лято да се внасят храни от ЕС и САЩ. Това повлияло зле на бизнеса на италианския магазин "Дон Джиолио Салумерия", който продавал само вносна италианска храна.

Магазинът въпреки това успявал да продава стоката си, но му било трудно да рекламира. Затова собственикът се обърнал към рекламната агенция The 23, която му помогнала.

Тя използвала камера и софтуер за разпознаване на лица, който преработила да разпознава вместо физиономии - символите и гербовете по униформите на руските полицаи. Щом някой служител на реда се приближи към билборда, показващ италианската стока, рекламата веднага се сменя на реклама на магазин за матрьошки.

От "Гизмодо" отбелязват, че трикът няма голям ефект, защото полицаите накрая все пак забелязват продукта и смяната на рекламата, но идеята може да е началото на нова ера в рекламирането.

Според тях в бъдеще билбордовете с подобни камери може да засичат спортно лого на дрехата ни и да превключат на реклама на дадения отбор, или да видят каква кола кара човек и да му покажат реклама на същата марка. От изданието обаче отбелязват, че това е колкото интересна идея, толкова и плашеща.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!