Почина Джей АР от сериала „Далас“

Елица Мартинова 24 ноември 2012 в 09:24 9021 0

Лари Хагман, Снимка: Reuters
Лари Хагман, Снимка: Reuters

Актьорът Лари Хагман, който играеше Джей Ар в популярния сериал „Далас“ почина на 81-годишна възраст.

Хагман, който страдаше от рак и цироза на черния дроб, почина в болница в петък следобед.

„Лари се върна в любимия си Далас, отново се превъплъти в ролята, която обичаше толкова много“, се казва в изявление на семейството му.

В истинския живот Хагман бе дългогодишен приятел на актрисата Линда Грей, която играеше Сю Елън в сериала „Далас“. Тя също изрази скръбта си от загубата.

„Лари Хагман беше най-добрият ми приятел в продължение на 35 години. Той беше неповторим и знаеше как да се наслаждава на живота“, пише в изявлението си Грей.

Лари Хагман е роден през 1931 г. Той доби световна слава с нашумелия по цял свят сериал „Далас“, където играеше нечестния петролен магнат Джей Ар Юинг.

Въпреки отрицателните черти на персонажа му Хагман бе обичан от аудиторията и тази роля остана най-емблематичната в кариерата му.

След края на сериала през 1991 г. Хагман скандализира обществото с откровената си биография „Здравей, скъпа“. В нея той подробно описва всички свои подвизи от младостта си – жени, наркотици и дългогодишна борба с алкохолизма, с който така и не успява да се справи.

Откровенията на Хагман го правят още по-близък и симпатичен на обществото и той остава една от най-обичаните холивудски звезди. 

Освен с бохемския си живот, Хагман бе познат сред феновете си с колекцията си от над 2000 каубойски шапки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови