Песен без звук влезе в чартовете на iTunes, Симеонов няма общо

OFFNews 18 август 2017 в 13:37 2059 1

10-минутна песен без звук се изкачи в топ 50 на онлайн магазина на Apple iTunes. "Хитът" се казва "A a a a Very Good Song" и е на нюйорския журналист Самир Мезрахи. Логично обяснение за феномена има и тишината в "песента" не е вдъхновена от акцията на вицепремиера Валери Симеонов.

Всъщност идеята на Мезрахи да пусне беззвучна песен е хитър начин потребителите да избегнат един от най-дразнещите бъгове на iTunes, когато се свързва с аудиото на колата чрез Bluetooth.

Когато искате да слушате музика в автомобила си през програмата на Apple, тя пуска най-често първото парче в плейлиста по азбучен ред, което може да съсипе песента за вас, ако я чувате всеки път щом свържете телефона с колата.

За това сега Мезрахи ви дава възможност да имате "песента "A a a a Very Good Song" и да имате 10-минутна тишина и време, за да настроите плейлиста за пътуването си без да съсипвате някоя песен.

И ако се чудите това ли е единственият начин да се реши проблемът - отговорът е "не". Но за потребителите на iTunes явно се оказва най-лесният, след като песента проби топ 50 на програмата за най-сваляни парчета. А от този факт най-щастлив със сигурност е Мезрахи, който продава тихата песен за 99 цента на сваляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!