Младежи "рециклираха" релсите на бул. Витоша

Николаос Цитиридис 16 юли 2013 в 11:25 6234 9

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Креативните младежи от арт сдруженията " Destructive Creation" и "Трансформатори" вчера официално рециклираха трамвайните релси на бул. "Витоша".

Точно в 17 часа на пешеходния булевард се появи творението на двете групи, а именно - дървена количка с педали, която се движи по трамвайните релси.

За инициативата младежите казват: "Целта на акцията е да фокусира внимание върху безидейното съсипване на една от най-представителните за столицата улици - бул. Витоша. Липсата на архитектурен конкурс и обща визия опропастява възможността на София да има пешеходен булевард на европейско ниво. Вместо това гражданите получават нискокачествени плочници и ретрограден псевдо-исторически облик."

Пред OFFNews един от инициаторите на идеята сподели, че създаването на дървения трамвай е отнело 3 работни дни и не повече от 200 лв.

За поставянето на количката, младежите първо трябваше сами да почистят остарелите релси, пълни с пръст и цигарени фасове. В 17 часа любопитните погледни на минувачите се бяха насочили към първите хора, които изпробваха творението.

За съжаление " Destructive Creation" и "Трансформатори" нямат право да оставят количката, тъй като не са получили одобрение от общината. Въпреки това, идеята за "рециклирането на релсите" остава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!