Quantcast

Мюсюлмани показват домовете си в мрежата, за да се подиграят на журналистите

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2015 в 20:39 10424 8

Снимка Twitter

Снимка на "греховни книги" в дома на една мюсюлманка.

Мюсюлмани от Америка и други точки на света започнаха да качват снимки на домовете си в социалните мрежи с хаштаг #MuslimA­part­ment, за да се подиграят на няколко медии, сред които MS­N­BC и CNN, чиито репортери и камери усилено снимаха всичко в дома на Саид Ризван Фарук и съпругата му Ташфийн Малик, които убиха 14 и раниха 17 души при терористично нападение в Калифорния на 2 декември, предаде "Нешънъл джърнал".

Журналистите ровеха из детските играчки на 6-месечното им дете, снимаха шофьорските им книжки, фокусираха вниманието си върху присъствието на Корана и т.н., предполагайки какво от намиращото се в стаята може да е полезно на ФБР за разследването.

В резултат на прекаленото журналистическо старание много мюсюлмани започнаха да снимат домашните си любимци, домовете и вещите си, питайки дали те са опасни и ще бъдат интересни за разследване.

Създателите на идеята казват, че са неприятно изненадани от преекспонирането на цялата ситуация и искат да се посмеят малко с нея. Въпреки това те посочват, че тя е показателна за начина, по който мюсюлманите са третирани по различен начин.

MS­N­BC публикува съобщение, в което се извинява, че е показала по телевизията кадри, които не е трябвало. В отговор обаче много американци и западняци започнаха да публикуват под същия хаштаг снимки на зверства на джихадисти, питайки мюсюлманите дали и това не са техните домове и деяния, пародирайки ги на свой ред.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2016 в 20:09

Защо, когато в Америка християни стрелят по улиците и училищата, се доказва, че са с психически отклонения, а когато е мюсюлманин е терорист. И да ви напомня за многото разследвания, които направиха християнските журналисти за ислямска държава, се оказа, че 80% от войниците се оказаха наемници (християни) от цяла Европа, биещи се за пари. Сами се изколвате. А честито.

06.12 2015 в 08:13

.. Което само доказва, че напълно невинни мюсюлмани - НЯМА!!! На всичките им похлопва дъската май....

05.12 2015 в 23:31

Искали да се посмеят на ситуацията... диваци.

05.12 2015 в 22:50

За пореден път си показват липсата на всякаква емпатия и човечност. Опитвам се да се поставя на тяхно място и не мога да си представя да се подигравам с убийство/убийци на 14 души, извършено от българин, само защото не ми харесва отношението на медиите. Надявам се просто статията да е зле написана и всъщност идеята им да няма нищо общо с думите "пародират" и "посмеят".

05.12 2015 в 22:17

Усещам, че са гузни

05.12 2015 в 21:57

Създателите на идеята казват, че са неприятно изненадани от преекспонирането на цялата ситуация и искат да се посмеят малко с нея…

Неприятно изненадани?!? Искат да се посмеят?!?!?

А, 14 души никога няма да видят домовете си и няма да могат да се посмеят, само защото са посмели да имат коледно празненство в службата с коледна елха, което страшно е обидило два примата с калашници.

05.12 2015 в 21:11

А показали ли са кадри от люлката на демокрацията в близкия изток Саудитска Арабия? Там са най-демократичните и прогресивни мюсулмани, поне според САЩ.

05.12 2015 в 20:49

"В отговор обаче много американци и западняци започнаха да публикуват под същия хаштаг снимки на зверства на джихадисти, питайки мюсюлманите дали и това не са техните домове и деяния, пародирайки ги на свой ред. "

Точно така! Мюмюните игра си играят...