Мюсюлмани показват домовете си в мрежата, за да се подиграят на журналистите

OFFNews 05 декември 2015 в 20:39 11033 8

Снимка Twitter

Снимка на "греховни книги" в дома на една мюсюлманка.

Мюсюлмани от Америка и други точки на света започнаха да качват снимки на домовете си в социалните мрежи с хаштаг #MuslimA­part­ment, за да се подиграят на няколко медии, сред които MS­N­BC и CNN, чиито репортери и камери усилено снимаха всичко в дома на Саид Ризван Фарук и съпругата му Ташфийн Малик, които убиха 14 и раниха 17 души при терористично нападение в Калифорния на 2 декември, предаде "Нешънъл джърнал".

Журналистите ровеха из детските играчки на 6-месечното им дете, снимаха шофьорските им книжки, фокусираха вниманието си върху присъствието на Корана и т.н., предполагайки какво от намиращото се в стаята може да е полезно на ФБР за разследването.

В резултат на прекаленото журналистическо старание много мюсюлмани започнаха да снимат домашните си любимци, домовете и вещите си, питайки дали те са опасни и ще бъдат интересни за разследване.

Създателите на идеята казват, че са неприятно изненадани от преекспонирането на цялата ситуация и искат да се посмеят малко с нея. Въпреки това те посочват, че тя е показателна за начина, по който мюсюлманите са третирани по различен начин.

MS­N­BC публикува съобщение, в което се извинява, че е показала по телевизията кадри, които не е трябвало. В отговор обаче много американци и западняци започнаха да публикуват под същия хаштаг снимки на зверства на джихадисти, питайки мюсюлманите дали и това не са техните домове и деяния, пародирайки ги на свой ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови