Франция отстъпи от желанието си да свали Асад на всяка цена

OFFNews 05 декември 2015 в 16:40 3923 2

Башар Асад.

Лоран Фабиюс, министърът на външните работи на Франция, коментира, че не смята, че е редно сирийският президент Башар Асад да си тръгне от поста, преди в страната да започне политически преход, съобщи AFP.

По този начин Франция отстъпва в досегашното си искане за незабавно сваляне на Асад от поста, каквото все още има сред редица арабски държави. Мнението е все по-отслабващо сред европейските им партньори, които смятат, че президентът трябва да продължи да води държавата си, докато тя не се стабилизира, и след това да подаде оставка.

Отстъпка направи и Русия, която пред време искаше президентът да остане задължително на власт, но след това склони той да си тръгне, след като бунтовниците и терористите в Сирия бъдат победени.

Припомняме ви, че на 1 декември Германия одобри пращането на 1200 военни в Близкия изток, които да помогнат срещу "Ислямска държава", а на 3 декември Великобритания взе решение да прати изтребители да се бият с терористите. Подобно нещо направи и Франция след атентатите на 13 ноември в Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови