Мъже на токчета дефилират по "Витошка" срещу насилието над жени

Последна промяна на 05 март 2013 в 16:24 1119 2

Мъже с токчета протестират срещу насилието над жени

Мъже ще дефилират по токчета на столичния бул. "Витоша" като по този начин ще се включат в  международната инициатива „Извърви километър в нейните обувки”.

Това е първото българско издание на това събитие, което у нас се организира от Българския Червен кръст, Българския хелзинкски комитет и Фондация „Ресурсен център – Билитис”.

Инициативата е започнала през 2001 г. под името „Walk a mile in her shoes”, където мъжете привличат вниманието върху наболелия проблем за насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз.

Десетки хиляди мъже по света са се включвали в шествията. На 9-ти март „Извърви километър в нейните обувки” тръгва в 12.00 часа от кръстовището на булевардите „Витоша” и „Патриарх Евтимий” в София.

Организаторите на инициативата напомнят, че всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие, a четвърт милион българки са ставали обект на сексуален тормоз. Инициативата иска да информира както за реалната ситуация в страната, така и за предлаганите услуги за пострадалите.

Всеки, който иска да се включи, ще получи обувки от самите организатори, които разполагат с обувки голям размер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 14:23

Младежкото БСП показва ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ към ОБРАТНАТА СЕКСУАЛНОСТ в чест на отказа на техния побратим от ПЕС да се откаже да бъде премиер (ако случайно Бог ни накаже)

05.03 2013 в 18:10

Къде са намерили 45 номер токченца!
И аз искам. :D