Мъже, Ема Уотсън иска да ви каже нещо (видео)

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2014 в 10:21 65671 25

В емоционална реч звездата от филмите за Хари Потър Ема Уотсън се обърна към всяко момче и мъж по света за помощ в борбата на актрисата за правата на жените. 

Ема Уотсън стана посланик на ООН за правата на жените по целия свят преди шест месеца, а преди дни тя обяви първата по рода си кампания "HeForShe" ("Той за тя").

За разлика от други феминистки движения и кампании, тук не става въпрос за това жените да се борят за женските права, а мъжете да проговорят за репресирането на противоположния пол.

Уотсън разказа, че се припознава като феминист още от тинейджърските си години. Когато е била на 8 години, съученици ѝ се подигравали за това, че искала да режисира пиеса, защото била момиче.

Нейни приятелки от детството са се отказвали от спортуването, защото не са искали да изглеждат мускулесто и да им се подиграват, разказа Уотсън по време на речта си в централата на ООН в Ню Йорк.

"Аз съм сред жените, чиито думи и действия са гледани като силни, агресивни, анти-мъжки и непривлекателни. Защо думата "феминизъм" се превърна в неудобна? Откакто започна същинската ми борба преди 6 месеца разбрах, че за мнозина думата "феминизъм" означава да мразиш мъже. Това, което знам със сигурност, е, че това трябва да спре", каза Уотсън.

С треперещ от вълнение глас младата актриса завърши речта си с призив към всички: "Опитваме се да открием дума, която не е обидна, която не е агресивна, както "феминизъм". Може да не сме я открили, но вече имаме идея. Нарича се "HeForShe". Каня ви да направим стъпка напред заедно, за да бъдем чути. Да бъде той за нея. И се запитайте, ако не аз, кой и ако не сега, кога?"

Цялата реч на Ема Уотсън: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2015 в 14:21

Този мръсен феминизъм край няма бе! Целия хр. свят зарази. Мръсни гадни феминистични закони, и все диктувани от Еврогейската западна демокрация. Добре че има още нормални мъже, пребиващи от бой гадните самозабравили се жени. За жените само бой, е*ан и сурови дърва за печката, за да не мислят за простотии и да се сравняват с мъжете, които природата е създала като по-висш пол! Те сега чужденците, прииждащи с хиляди (сигурно ще станат и милиони), ще покажат на жените колко са равностойни, равноправни, и ще ги равнопоставят, като ги сложат където им е мястото, а ако нещо не им хареса, има доста камъни за награда, след като ги заровят до сръста. Прав е ХХХ, само че сега други диктуват правилата, които надявам се скоро ще се променят.

23.09 2014 в 20:30

Добре бе, ххх - ще си спестя да ти сипя и аз като другите и ще ти дам примерче :) Майка ми я съкращават 90та година когато разсипаха индустрията - машинен инженер в ЗЕТ Пловдив, завършила ТУ, разбира си от работата. В продължение на 10 години я връщат от интервютата като я видят с обяснението - "търсим мъж". Сега ясно ли ти е, или да ти го нарисувам ? Без шанс, без преглед на опита, без обяснения - търсят мъж. После приеха закони които забраняват половата дискриминация, но нищо не се е променило - намират си други извинения. И тва е само един аспект на тая простотия. И не си единствения д-р тук, ппгл с ппгл (добре де, предстои ми да защита :D ).

23.09 2014 в 16:13

Хахаха! Появи се ххх, селският идиот! Лее мъдри слова и поучения, съвети безплатно раздава!

22.09 2014 в 23:45

Забрави последната част на определението за феминизъм: "... заличаване и разрушаване на така наречената единица семейство". Не е необходим феминизъм за да се научат мъжете как да обичат и да уважават жените си. Феминизма е другата страна на монетата. От едната страна има глупави и деспотични мъжe , а от другата горди и себевлюбени жени.

22.09 2014 в 20:23

HeForShe=ТойЗаНея. Малко творчески го дайте де.

22.09 2014 в 19:00

Не знам за какво е спорът по- долу, подкрепям идеята за равенство, но има и тенденция на запад да се прекалява. Равни не значи еднакви. В каквото и общество да живеем никога няма да стане нормално, жена да има фигура на културист. Ема, вместо да ми театралничи може да поблъска във фитнеса ако това и е проблема и е смешно, когато наистина една малка пикла известна с една Холивудска продукция, лее емоционални речи в ООН и се вживява едва ли не като Мартин Лутер Кинг.Намирам го за смешно да се прави на мъченица. Пикла без проблеми. По същия начин реагирах, когато Никол Кидмън подкрепи независимостта на Косово, без сигурно да е чувала за Балканския полуостров.

22.09 2014 в 18:46

Простете на ххх, човекът по всяка вероятност е с тежък комплекс за малоценност, породен от еректилната му дисфункция. Не му е вървяло с жените цял живот и е много чувствителен на тия теми :(

22.09 2014 в 17:51

OFFNews,до кога ще оставяш гадните тролчета да пишат мръсни коментарии?.Или смяташ, че вече сме свикнали и не ни прави впечатление?Моля погрижете се,тук четат и нормални хора, преставете си,,,

22.09 2014 в 15:58

@Avatarx,
ако не си ПОНЕ професор и не си се напивал в залите на реномиран университет, нямаш право да цитираш Гугъл тук!
Той и без друго не е меродавен, след като не е базиран или поне ратифициран в Москва.

Хахахахахахахахахахахахаха