Дете изпрати картичка до Рая на починалия си баща. Ето какво му отговориха Британските кралски пощи

Последна промяна на 05 декември 2018 в 14:22 6990 1

Да изпратиш писмо до Рая звучи невъзможно. Да кажеш на някой, който вече го няма, че ти липсва, също. Колкото и да ни се иска някой от Рая да ни чуе, можем само да вярваме, че това се случва.

Не така е мислил седемгодишният Джейс от Шотландия, който изпратил картичка за рождения ден на починалия си баща, адресирана „до Рая“. На гърба ѝ пишело: „Г-н пощальон, може ли да занесете това до Рая за рождения ден на татко? Благодаря”.

Ето какво се случва, когато пощальонът Шон Милиган видял картичката в пощенската кутия за събиране на писма. Невинната детска молба била предадена на ръководството на Британските кралски пощи. Отговорът им, подписан от Шон и цитиран от Би Би Си, гласи:

„Просто исках да използвам възможността да се свържа с теб, за да ти разкажа как успяхме да предадем писмото ти до твоя баща в Рая. Беше голямо предизвикателство да избягваме звездите и другите галактически обекти по пътя към Рая".

Писмото завършва с уверението, че пощенският служител ще продължи да прави всичко, което може, за да доставя сигурно писмата до Небето.

За случая разказва майката на детето Тери Копланд, трогната от сина си и човечната постъпка на Британските кралски пощи, които отговарят на малкия Джейс.

„Преди няколко седмици седемгодишният ми син изпрати картичка на баща си до Рая, а днес получи отговор. Не мога да опиша колко е щастлив, че баща му е получил своята картичка.

Пощальонът можеше просто да подмине това писмо и да не полага усилия да отговаря на едно малко дете. Британските кралски пощи направиха огромен жест и възвърнаха вярата ми в човечността. Не мога да опиша колко благодарна съм на целия екип на пощите“, пише майката във Фейсбук.

Публикацията на майката накара хиляди потребители да я споделят и да повярват, че доброто съществува. А какво по-добро може да направи човек, от това да накара едно дете да се усмихне?

Анкета

За кого ще гласувате на изборите за Европейски парламент на 26 май?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

919

1

Краси

05.12 2018 в 15:01

Когато моят син беше малък, всяка година изпращахме писмо до Дядо Коледа. Една година (към 1997, 1998 г.) и ние получихме отговор от Българските пощи, на което всички много се радвахме.
Сега това вече не се случва, дори не могат да доставят коледните картички за чужбина навреме.