Честит празник на всички левичари!

Николаос Цитиридис 13 август 2013 в 11:54 7319 4

Честит празник, левичари!
Честит празник, левичари!

Левичари от цял свят обединете се и честит празник! 13 август е международен ден на всички хора, които използват лявата си ръка за писане и рисуване на шарените си мисли.

За пръв път левичарите празнуват своя празник през 1976г.

В днешния свят на дискриминация, дори левичарите страдат от нея. Хората, които ползват лявата си ръка постоянно са принудени да ползват инструменти пригодени за дясната ръка, тъй като левичарите са едва между 7 и 10% от населението на Земята.

Левичарите в света са много по-малко от десняците, но могат да се похвалят със солидни постижения. Всеки четвърти астронавт от мисията "Аполо" на НАСА е бил левичар. Четирима от петима дизайнери, създали компютрите "Макинтош", също са предпочитали да работят с лявата си ръка. Наблюденията показват, че тези хора са особено добри в тениса, голфа, хокея, крикета - спортове, при които се удря с помощта на някакъв вид пръчка.

Други известни левичари са: Леонардо да Винчи, Грета Гарбо, Наполеон, Марк Твен. Сред известните живи левичари се открояват имената на Бил Клинтън, Владимир Путин, Барак Обама, Пол Макартни, Джулия Робъртс, Брад Пит и съпругата му Анджелина Джоли, Никол Кидман, Стинг, Брус Уилис и др.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови