Бих бил чудесен президент, заяви Арнолд Шварценегер

Той не би могъл да стане президент, защото е родом от Австрия

OFFNews 25 октомври 2023 в 12:12 1823 0

Арнолд Шварценегер

Снимка Getty Images

Арнолд Шварценегер

Бих бил чудесен президент, заяви световноизвестният актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер в интервю за Би Би Си.

Според конституцията на Щатите президентът трябва да е роден в страната. Шварценегер не отговаря на това условия - той e родом от австрийското село Тал и живее там до 19-годишна възраст.

В интервюто 76-годишният Шварценегер коментира, че всичко, което е постигнал, го дължи на САЩ. Той посочи, че американският народ го е приел с отворени обятия.

"Нямаше кой да спре успеха ми. Така че единственото нещо, което не мога да направя, е именно да се кандидатирам за президент, но няма да се оплаквам от това", пошегува се бившият калифорнийски губернатор.

Според него е нужно да се направи реформа, така че да се измени конституцията и един ден имигрант също да може да стане президент. "Нуждаем се от някаква имиграционна реформа, за да променим това. Но би било малко егоистично, ако изляза и се опитам да променя закона", поясни той.

По повод предстоящата президентска надпревара между настоящия президент Джо Байдън и досегашния - Доналд Тръмп, Шварценегер каза, че се надява новите поколения да се включат в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!