Берлускони ще плаща на бившата си жена по 100 000 евро на ден

Вероника Шербанова 28 декември 2012 в 16:35 2593 3

Силвио Берлускони
Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще плаща по 100 000 евро на ден издръжка на бившата си жена Вероника Ларио. Това е споразумението, до което двамата са достигнали, съобщиха италианските агенции.

Според законодателството в Италия след развода съпругата трябва да бъде осигурена с толкова средства, колкото са били необходими и по време на брака.

Така съгласно споразумението Вероника Ларио ще получава по 3 млн. евро всеки месец, но се отказва от претенции върху недвижимото имущество на бившия си съпруг, само вилата на когото се оценява на 78 млн. евро.

76-годишният Силвио Берлускони и 56-годишната Вероника Ларио са женени в продължение на 25 години и имат три деца. Ларио подаде молба за развод през 2009 г. Тогава тя посочи като основание изневяра на съпруга си и поиска издръжка от 3,5 млн. евро на месец.

В средата на декември Берлускони обяви, че се е сгодил за 27-годишната носителка на титлата „Мис Неапол” Франческа Паскале, която понастоящем е телевизионна водеща и PR съветник на скандалния политик.   

Доскоро друга бивша миска – 22-годишната носителка на титлата „Мис Черна гора” Катарина Кнежевич, твърдеше, че е тайна годеница на бившия италиански премиер. Новината за годежа на Берлускони с Франческа Паскале се оказа твърде изненадваща за нея, но тя категорично заяви, че ще се бори за сърцето на своя любим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!