6-годишен събра £34 000 за благотворителност с хартиен олимпийски огън

OFFNews 18 декември 2013 в 10:50 3094 1

6-годшният Лоугън с Дейвид Бекъм
6-годшният Лоугън с Дейвид Бекъм

6-годишно хлапе от Великобритания събра £34 000  за благотворителност след като продаде онлайн направен от него хартиен модел на олимпийския огън.

Историята започва прз май 2012г., когато в училище 6-годишният Лоугън МакКероу прави хартиения модел на олимпийския огън и решава да го пусне в Лоугън с актьора Дейвид Уилиамс. Ибей с цел парите от продажбата да отидат за някоя добра кауза.

Малкия Лоугън си избира да помага на организацията "Чуващи кучета за глухи хора", но никога не предполагал до къде ще достигне идеята му.

След известно време в Ибей "огънят" се продава за 21 паунда, но купувачът връща модела на олимпийския символ за продажба отново и го препродава за 27 паунда.

По този начин, 18 месеца по-късно, историята и хартиеният олимпийски огън на Лоугън достигат цена от £34 000  и на практика са обиколили света, подобно на истинския огън. Една от дестинациите на хартиения огън е била дори и България.

Британският комедиен актьор Дейвид Уилиамс и футболната легенда Дейвид Бекъм също се включиха в кампанията на 6-годишното хлапе.

Днес Лоугън се надява цената на олимпийския огън да достигне до £50 000. Следващата спирка на хартиения модел ще бъде при кралицата, като хлапето се надявам тя да бъде 61-ят купувач и да помогне на каузата.

 

Лоугън на Даунинг стрийт 10

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови