Жена получи почти 400 лева сметка за парно на 64 кв. м. апартамент

Симона Костадинова 03 февруари 2014 в 12:00 4423 5

Жена получила сметка за парно от 397 лева за апартамент от 64 квадрата в столичния квартал „Надежда”.

Сметка, която Иванка получила е за сравнително топлия месец декември, съобщава Нова телевизия.

Във входа на жената има 26 апартамента, като девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно. Тя обяснила, че на практика ползвала парното в жилището си само две седмици, защото през останалите две не била в София.

Топлинният счетоводител обяснил високата сметка като казал, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното.

Не може да бъде направена точна проверка дали някой от съседите краде парно, защото не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си и по закон не са длъжни да го правят.

Проверката не доказала дали някой краде, но станало ясно, че дори да е така, той ще остане безнаказан, а сметката ще плати потърпевшата.

Омбудсманът Константин Пенчев заявява, че обяснението на „Топлофикация” е обидно и цинично. Той смята, че жената не е длъжна да проверява дали някой от съседите ѝ краде. Пенчев припомня също, че едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с „Топлофикация”.

„Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а „Топлофикация” щеше да има. „Топлофикация” да хваща кой краде”, заяви Константин Пенчев. Той смята, че основният проблем е с индивидуалните договори.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!