Quantcast

Жена получи почти 400 лева сметка за парно на 64 кв. м. апартамент

Симона Костадинова Последна промяна на 03 февруари 2014 в 12:00 3600 5

Жена получила сметка за парно от 397 лева за апартамент от 64 квадрата в столичния квартал „Надежда”.

Сметка, която Иванка получила е за сравнително топлия месец декември, съобщава Нова телевизия.

Във входа на жената има 26 апартамента, като девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно. Тя обяснила, че на практика ползвала парното в жилището си само две седмици, защото през останалите две не била в София.

Топлинният счетоводител обяснил високата сметка като казал, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното.

Не може да бъде направена точна проверка дали някой от съседите краде парно, защото не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си и по закон не са длъжни да го правят.

Проверката не доказала дали някой краде, но станало ясно, че дори да е така, той ще остане безнаказан, а сметката ще плати потърпевшата.

Омбудсманът Константин Пенчев заявява, че обяснението на „Топлофикация” е обидно и цинично. Той смята, че жената не е длъжна да проверява дали някой от съседите ѝ краде. Пенчев припомня също, че едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с „Топлофикация”.

„Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а „Топлофикация” щеше да има. „Топлофикация” да хваща кой краде”, заяви Константин Пенчев. Той смята, че основният проблем е с индивидуалните договори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2014 в 15:21

Топлофикцията е отопление от ХІХ век. Сега има една дузина по-евтини варианти за отопление. Аз вече съм на инфрачервени панели и за 70 кв. м. плащам 40 лева на месец при температура 22 градуса.Разбира се имам изолация и хубава дограма с 3 стъкла (обща дебелина 1,2 см.).

03.02 2014 в 15:02

Ако сте прочели внимателно статията (я явно не сте!) ще забележите, че безумната с/ка е получена, защото КОМШИИТЕ, на потърпевшата са до един тарикати(крадци) и това НЕ знам дали се досещате, но е въпрос регулиран от Закона за етажната собственост, а НЕ от Топлофикация.
Топлофикация НЕ може да има индивидуален договор със всеки абонат, защото НЯМА индивидуална връзка, която свързва ТЕЦа със дадено домакинство!
Топлофикация вкарва топлото до абонатната станция на блока(входа или кооперацията), а разпределението натам е въпрос НАРОЧНО нерешен от Закона за етажната собственост.
Целта е да паразитират разни ф-ми за топлинно счетоводство, да има разправии и вражди м/у комшиите и населението да се самоизяжда..

03.02 2014 в 15:00

Фъндъчката е виновна. Откакто герберастията заграби властта н Софийска Община там се вършат само безобразия и никой не мисли за хората, а само как да си дигат общинарите заплатите и как да крадат повече, народа изобщо не ги интересува, омерзен съм...

03.02 2014 в 14:22

Айде започват високите сметки за парно... Гладният българин ще надигне глава сега

03.02 2014 в 12:29

Топлофикация трябва да бъде закрита.