Три температурни рекорда отчетоха синоптиците

OFFNews 11 януари 2014 в 17:43 2137 0

Три температурни рекорда са отчели станциите в страната към 14.00 ч. днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В Пловдив до ранния следобед температурите достигнаха до 15,5 градуса по Целзий, с което бе подобрен температурният рекорд от 1921 г., когато там са измерени 13,9 градуса. В Чирпан термометрите отчетоха 13,8 градуса, което също е рекорд за населеното място. На същата дата преди 7 години там е измерена температура от 13,2 градуса. В Карнобат днес също е постигнат рекорд, като там живакът се качи до 12,8 градуса.

Към 14.30 ч. днес температурата в Монтана достигна 15 градуса, съобщиха от метеорологичната станция в града. Времето е необичайно топло за средата на януари, но измерените градуси не са рекордни, уточниха метеоролозите. Любители на туризма изпълниха хълма Диана над Монтана.

Пред БГНЕС дежурният синоптик от НИМХ Марияна Попова коментира, че не се очакват нови продължителни и трайни мъгли. „В Северозападните райони на страната във вторник и сряда за кратко може да има още мъгли, но те няма да са нито така продължителни, нито така упорити”, уточни Попова.

В сравнение с по-миналата година тази зима е доста по-различна. „Всички помним снеговете, студовете, ситуацията в село Бисер, тогава имаше доста повече сняг и ниски температури. В Кнежа и Севлиево няколко поредни дни имаше температури от под минус 20 градуса”, припомни Попова, напомни тя.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!