Таня Андреева ще си тръгне от МЗ с облекчение

OFFNews 07 юни 2014 в 17:42 4927 6

Може в известен смисъл да са каже, че ще си тръгна от Министерство на здравеопазването с облекчение. Никой не видя това, което се свърши, защото негативизмът преобладаваше. Това каза здравният министър д-р Таня Андреева в предаването на bTV „120 минути”.

На въпрос как приема изказванията както на Сергей Станишев, така и на Лютви Местан за предстоящи предсрочни избори, Андреева посочи: „Това е преценката на политиците, аз и част от колегите ми бяхме поканени като експерти”.

По думите й все още не е провеждан разговор между нея и Пламен Орешарски за това кога той ще подаде оставка.

„Има правителство, което продължава да работи независимо от всичко, което се говори и независимо от всичкия негативизъм”, подчерта тя. По думите й кабинетът е бил отречен още от първите дни на мандата, но въпреки това всеки от министрите си е вършел работата.

Андреева посочи, че вече е свършено много от заложеното в управленските програми на правителството и на БСП. Тя изрази съжаление, че правителството не е имало нужната подкрепа, за да извърши всички наложителни реформи, за част от които вече има готово законодателство.

По темата с починалата в очакване на линейка столична фотографка, уволненията в Спешна помощ и последвалите ги протести, Андреева коментира:” Смъртта на младата жена е трагедия, но е по-голяма трагедия е хора, които са почти дезинтересирани от системата, да я управляват”.

Д-р Таня Андреева посъветва своя приемник „да не забравя майките и децата” и да въведе ясни правила при разходването на обществения ресурс”. Тя обяви, че след края на това управление ще се върне към медицинската професия.

Най-важното
Всички новини