Quantcast

Напрежение на границата, превозвачи пробиха блокадата на "Капитан Андреево"

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2014 в 10:03 4417 8

Няколко камиона са връхлетели с висока скорост около 3.45 часа на ГКПП „Капитан Андреево” на българо-турската граница.

Това съобщи пред Агенция "Фокус" Тодор Ингилизов, представител на „Автотранс” – Стара Загора.

По думите му: „Двама-трима колеги са ударени. Общо взето, състоянието им е добро. Спаси ги здравият разум, че се отдръпнаха. Около 03.30 - 03.45 часа няколко камиона се отправиха към българо-турската граница с висока скорост. Съответно дежурните, които бяхме тук, се опитахме да ги спрем, полицаите също се опитаха да ги спрат, но не успяхме. Полицаите и ние се дръпнахме встрани. Успяха да влязат в границата, но в момента са задържани. Успяхме да ги пресечем с автомобила, който е на самата граница, отвън останаха 4 - 5 автомобила. Полицаите разпоредиха да обърнат и ги върнаха нанякъде, а камионите, които са навлезли навътре, ще бъдат върнати обратно". 

Той обясни, че камионите били от една фирма.

От полицията в Хасково обясниха, че единият от шофьорите, е бил пиян. На собственика на фирмата от Пещера е съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане от граничните полицаи.

При инцидента няма пострадали хора. 

Блокадата на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" за тежкотоварни автомобили продължава и днес.

От вчера протестират по-малките фирми за превози срещу липсата на разрешителни за превоз на товари в Турция. Очаква се по-късно днес към протеста да се присъединят и представители на големите фирми от бранша. Превозвачите настояват за бързо разрешаване на спора за разрешителните.

Опашката от камиони на пункта "Лесово" е между 7 и 8 километра, пропускат се леките автомобили и автобусите

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2014 в 09:54

Не знам, защо се караме отново помежду си българите! Никога не сме единни няма значение шофьори,лекари, таксиметрови,производители и каквито и да е други. Гледайте турците, всички заедно... То е повече от ясно, че нито на правителство, нито на някой управляващ му пука, но ако всички сме единни няма да има пукнатини както някой по-напред в коментарите беше писал, всички заедно това му е майката, пък да видим тогава.

11.02 2014 в 16:24

Единствената причина, тука да се дърлят бълагари е, 1е не виждат по-голямата картина. Това, че турците(тея в Турция), винаги са чакали и търсели всяка пукнатина в управлението, както на страната ни, така и на частните ни фирми. Забележат ли такава пукнатина, веднага се меткат и почват да въртят "зулуми", разбира се, платени от техни служби и фирми.
Та, нема смисъл да се дърляте тука - проблема не е във вашия телевизор.

11.02 2014 в 16:13

И кво прави онуй недоразумение с меките китки. И защо хората трябва сами да се борят, нали имаме министерства.

11.02 2014 в 12:29

Оставка на това импотентно мафиотско и олигархично правителство.

11.02 2014 в 12:17

Къде в изказването ми видя, че одобрявам станалото или че одобрявам блокадата? изразил съм конкретна фактология. Тук не става въпрос за "идеологеми" или "солидарност" (думите са в кавички, защото не могат да се поберат в речника ти, купешки ти стоят). Бягай да си навъртиш липсващите ти 200К км да "илядиш - илядо по илядо" идиот безпросветен!

11.02 2014 в 11:52

ЧУКЧА,СЕЛЯНИНО,както бих превел нейма ти,ще викаш на майчиния си син.
Естествено,че проблемът не е от днес.Естествено,че е междудържавнически.Въпросът ми е,къде се вписва българската Държава,през тези години,в решаването му?Защото,тя,Държавата,е тази,която трябва да гарантира правата на всички,независимо от това"едри"или"дребни"играчи са.Освен това,ако считаш,че газенето и биенето са в реда на нещата....вземи си талон от джипито и бягай спешно за психиатър.

11.02 2014 в 11:11

@18-ка, в страни от проблема си. Чукча писател. Не, ти си чукча "щофИОр"! Нали въртиш по 1млн(за тебе - мильон) км :)
Проблема е междудържавен. TR се опитва да извива ръце и протекционира превозвачите си, отказвайки всякак предоговаряне на квотите, така че има равнопоставеност между българските и турските превозвачи. Това не е от вчера. Спора има 4 годишна давност. Големите пасуваха за блокадата, защото очакват срещата на 18-ти този месец в Истанбул с надеждата, че този път наистина ще има решение, както официално бе заявено от правителството им.
Ето това си пропуснал да прочетеш:
"От вчера протестират по-малките фирми за превози срещу липсата на разрешителни за превоз на товари в Турция."
Българите не искат много, само реципрочност на издаваните разрешителни. За справка 2013 от БГ страна - 276000 от TR страна - 32600. За произвола на турската полиция няма да навлизам в подробности, например, че не можеш да влезеш с пълни резервоари на турска територия, освен ако курса ти не е за страна след TR. :)

11.02 2014 в 10:17

Тъжната нашенска действителност.Един проблем на дребните превозвачи,който Властта не желае да реши.И то не от днес или вчера.Въпреки,идеологемите,че се прави всичко в защита на малкия бизнес.Права имат само едряците.Хората са с пълното си право там,на протест.Съответно,ще се намерят и такива,които ще газят,бият....защото са пияни и са усетили някакво посегателство вьрху личният си интересец.Няма солидарност,няма по-високи цели.
Типично по български.