Мексико изпраща Маркес на церемония в Двореца на изящните изкуства

OFFNews 21 април 2014 в 12:06 1627 0

Официалната церемония по прощаване с писателя Габриел Гарсия Маркес ще се проведе в понеделник в Мексико, при присъствието на мексиканския президент Енрике Пеня Нието и президента на Колумбия Хуан Мануел Сантос, съобщава РИА Новости.

Прощаването с писателя ще се проведе в Двореца на изящните изкуства в Мексико.

Председателят на Националния съвет по култура и изкуство на Мексико Рафаел Товар съобщи, церемонията по прощаването ще продължи около 4 часа. В нея ще участват световни дейци на културата и представители на националната общественост, а също много почитатели на таланта на писателя, съобщава ИТАР-ТАСС.

По думите на Товар, още не е решено къде ще бъде погребан Габриел Гарсия Маркес. Семейството на Маркес все още спори за това къде да намери той последен пристан. Близките на писателя, живеещи в Мексико, искат той да остане при тях в столицата Мексико, докато роднините му, които са в Колумбия, настояват праха на автора на романа "Сто години самота" да бъде върнат в родината му.

По данни на колумбийски медии сега се разглежда вариант, при който част от праха на Маркес да остане в Мексико, а друга да бъде изпратена в Богота.

В дома на Маркес в Мексико продължават да пристигат почитатели на таланта на носителя на Нобелова награда за литература. Много хора поставят край него букети с жълти цветя, които писателят много е обичал приживе.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!