Мъж от Враца нападна екип на Спешна помощ, повикан за бременната му приятелка

OFFNews 02 януари 2014 в 15:05 3352 4

Линейка

Мъж от Враца е нападнал екип на Спешна помощ, повикан за бременната му приятелка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Инцидентът е станал вчера сутринта. Малко след 6 часа в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца е подаден сигнал за 20-годишна бременна жена със силни стомашни болки.

Линейката пристигнала на адреса в квартал „Дъбника” 4 минути след подаването на сигнала. Екипът установил, че мъжът, подал сигнала, е в нетрезво състояние. Той започнал да рита автомобила, като се заканвал, че ще извади пистолет и ще ги застреля, защото са се забавили, разказва ръководителят на екипа д-р Здравко Ангелов, цитиран от Дарик.

Лекарят видял, че мъжът има на кръста си нож и не позволил на медицинската сестра да слезе от линейката. Намесили се близки и съседи на агресивния мъж, които успели да го овладеят. Медиците извикали полиция.

Пристигналите на мястото два полицейски екипа задържали мъжа с инициали В.Б. Те установили, че мъжът наистина има в себе си нож. Мъжът е задържан за 24 часа. Полицията е установила, че В.Б. е криминално проявен.

Бременната жена е транспортирана до болницата във Враца и след консултация с лекар е освободена за домашно лечение, допълни д-р Ангелов.

Медицинският екип е подал жалба за нападение при изпълнение на служебните им задължения.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!