Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Майката на стрелеца от Лясковец няма да бъде освидетелствана

OFFNews 11 април 2014 в 15:46 1742 0

Стефанка Петкова, майката на стрелеца от Лясковец. Снимка: Нова ТВ

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза, назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефанка Петкова - майка на стрелеца от Лясковец.

На 2 април Районният съд в Горна Оряховица постанови на жената да бъде освидетелствана чрез амбулаторни изследвания, като ходи на прегледи при специалист.

С решението на Окръжния съд днес това решение беше определено като незаконосъобразно и немотивирано. Така делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в Горна Оряховица.

„Аз съм изключително доволен от определението на Окръжен съд Велико Търново, с което се отмени тройната експертиза. Това е победа на законността, на справедливостта, тъй като делото се връща за разглеждане отново в районен съд с друг състав. Следващата стъпка - следва районен съд в Горна Оряховица да прекрати делото по отношение на моята доверителка. Тя е единствения свидетел, който е видял нещата от другата страна. Така, че за нас е важно да излезе обективната истина наяве, както надявам се и за органите на прокуратурата. Това дело не е за установяване, както би трябвало да бъде, на годните показания на един свидетел, а на практика е, за да бъде тя институционализирана в психиатрично заведение. Затова аз искрено вярвам, че това справедливо и добро определение на Великотърновския съд е началото на изясняване на истината, от която имаме всички интерес, включително и моята доверителка“, заяви Виктор Костов, адвокат на Стефанка Петкова.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!