Жълт код за поледици и сняг е обявен в 23 области

OFFNews 02 март 2018 в 07:23 5266 2

Жълт код за поледици и сняг е обявен в 23 области

Жълт код за сняг и поледици е в сила за 23 области на страната. Предупреждението е в сила за областите: София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Варна и Добрич. В тези райони се очакват валежи от сняг, които през деня, с повишението на температурите, на места ще преминават в дъжд и ще има условия за образуване на поледици.

От НИМХ призовават за повишено внимание при дейности на открито и шофиране на заледени повърхности, както и да се следят актуалните прогнози за времето.

Времето днес ще бъде предимно облачно. Очаква се леко повишение на температурите, като преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд.

В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. На много места ще се образуват поледици.

В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина слаб от изток-североизток.

Максимални температури в Северна България и на места в Горнотракийската низина между минус 3° и 2°, в останалата част от страната между 3° и 8°, в София около 5°.  

Над Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд по северното крайбрежие ще превали дъжд и сняг, а в следобедните часове на много места слаб дъжд. На места преди обяд са възможни поледици. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10°. 

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3-4°, на 2000 метра – около 0°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

2

мгергов

02.03 2018 в 13:47

Ще кажеш, че на тези ширини нивга не е имало зима и сняг верно!

12362

1

nickplam

02.03 2018 в 11:11

Още няколко дена и всичко ще се нормализира.