Февруари си тръгва с жълт код за студ и сняг

OFFNews 28 февруари 2018 в 05:56 2913 0

Февруари си тръгва с жълт код за студ и сняг. Валежите обаче започват да спират от югозапад на североизток.

Вятърът ще е умерен до силен и носи още студен въздух. Максимални температури ще са между минус 7 градуса и минус 2 градуса. 

Предупреждението за опасно студено време и сняг е обявено за 17 области, според справка на сайта на НИМХ. Кодът за студ е за столицата, София-област,  Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Русенска област. 

В жълто заради сняг и студ са Силистренска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Варненска и Добричка област, където се очаква нова снежна покривка до 20 см. 

За областите Сливен и Бургас е обявен жълт код само за снеговалежи, количеството отново е до 20 см. 

Над планинските масиви на Югозападна България валежите сутринта ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее, след обяд и до предимно слънчево. В останалите планини все още ще превалява сняг, в процес на спиране, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в южните райони примесени с дъжд, които след обяд ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, сред вълните от 3-4 бала термометрите ще се качат до 5 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови