Сняг блокира Балканите

OFFNews 25 февруари 2018 в 08:24 5983 1

Сняг блокира Балканите

Снимка Xinhua

Продължава да е усложнена зимната обстановка на Балканите. На много места минусовите температури са съчетани с ураганен вятър и много сняг, съобщава БНТ.

 В Хърватия армията се включи в борбата със снежната стихия. В Румъния, Словения и Босна и Херцеговина също се натрупа дебела снежна покривка, пътищата са заледени. Снежната стихия обхвана и Македония.

Българското министерство на външните работи препоръчва на всички, които ще пътуват за Хърватия, Словения, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия да отложат пътуванията си, или да тръгват на път подготвени.

В случай на неотложни пътувания МВнР съветва гражданите да се осведомят подробно за актуалната метеорологична и пътна обстановка за дестинацията на пътуване, да следват стриктно инструкциите на местните вла‎сти и указанията на пътните знаци и да потеглят на път напълно подготвени за придвижване в зимни условия - зимни вериги за гумите, пълен резервоар на автомобила, подходящо топло облекло и мобилни апарати с напълно заредени батерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

1

Babaliuga

25.02 2018 в 11:52

Аз съм относително малък на години, но помня онези, старите зими, с многото сняг. Това, което не помня обаче е паниката. А снежната покривка много често беше нат 5-10 см (колкото е необходимо в момента да предизвика истерия).