ВКС ще гледа делото „Килърите”

Ивайло Анев 12 декември 2014 в 08:21 3031 0

Върховният касационен съд днес ще гледа делото срещу Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Райко Стойнев и Петър Атмаджов, известно като делото „Килърите”.

Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на Румен Рачев и Петър Лупов. Янко Попов бе осъден на 15 години "лишаване от свобода" като помагач, както и Райко Попов - на 7 години, Петър Атмаджов - на 3 години за побой.

Делото е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите, с които се иска връщане на делото за ново разглеждане на Варненския апелативен съд.

Тримата подсъдими бяха подведени под отговорност за поръчковите убийства на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за причиняване на телесни повреди, за палежи и взривове.

Делото „Килърите" започна на 27 юни 2011 г.

На 21 декември 2012 г. Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на „Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови