Устата получил заплахи за живота си заради песен за Македония, търси помощ от ДАНС

OFFNews 23 февруари 2023 в 10:18 4035 2

Иван Динев-Устата

Снимка Фейсбук

Иван Динев-Устата

Рапърът Иван Динев-Устата е получил стотици съобщения със заплахи за живота му, след като разбуни духовете в югозападната ни съседка с песента си "Урок по история на Македония".

На 14 февруари хип-хоп певецът публикува своята песен в стил политическа сатира в социалните мрежи. В нея той пее, че Северна Македония "не е държава, а територия", нарича я "провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции". В песента си Устата определя македонският език като "български диалект".

В текста можете да чуете и фрази като: "Тая държава подарък направи я Георги Димитров на Югославия""що не се дървите така на сърбите" и "скоро май няма да си европейка, сѐди кротко на резервната скамейка". В края на песента си Устата казва, че във вените на македонците "тече българска кръв" и затова да бъдат "по-смирени".

Резултатът от думите му е налице и стотиците заплашителни и обидни съобщения не спират да валят. Вчера хип-хоп певецът е подал сигнал в полицията, но документите по случая ще стигнат до ДАНС и МВнР, предаде Нова телевизия. 

По думите на Иван Динев въпросите, които му задали от полицията, били абсурдни и явно случаят е извън тяхната компетенция. Затова той решил да се обърне към по-висши институции. Устата заяви, че като артист би трябвало да бъде под закрилата на свободата на словото.

"При положение, че думите ми са подкрепени от исторически факти, е абсурдно да бъда заплашван, и то от гражданин от друга държава. Не знам дали това е международен проблем и затова днес ще подам сигнал до ДАНС и МВнР", заяви Иван Динев-Устата. 

Той каза още, че няма да се подаде на провокациите и че е съвсем нормално да изразява и отстоява гражданската си позиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

23.02 2023 в 14:44

Личното ми мнение е, че македонците в голямата си част напърно заслужават да бъдат хранени по подобен начин, но все пак трябва да надделее позитивното, градивното, бъдещето, защото на тях изключително много им е необходимо отърсването от сърбоманията, както на нас откъсването руфолистицията...
В България по последни проучвания 43% от народонаселението харесва/подкрепя пРезидентина Радефффф!?

-1200

1

путин хуйло

23.02 2023 в 11:59

Ако са му казали, че ще **********" това не е заплаха, а възмездие!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика