Трети предварителен изпит по математика в Техническия университет - София

OFFNews 24 април 2021 в 07:15 2840 0

Снимка ТУ-София

Трети предварителен кандидатстудентски изпит по математика ще се състои днес, 24 април, от 9 ч в Техническия университет – София.

Той е дистанционен и се провежда чрез специализирана университетска платформа и приложението Google Meet. Допуснатите трябва да имат интернет връзка до компютърна конфигурация с работещи видеокамера и микрофон.

Изпитът продължава 4 астрономически часа, разделен е на 2 модула по 120 минути, с 15 мин почивка. Първият включва 20 задачи с по-малка трудност. Всяка вярно решена носи 1 точка. Вторият има 10 по-трудни задачи. Всяка вярно решена носи 2 точки. Максималният сбор е 40 точки.

Предишните два дистанционни изпита бяха на 27 март и 10 април. На тях се явиха 1437 кандидат-студенти. Проведоха се и предварителните изпити по рисуване, композиция и английски език.

Предстоят редовните приемни изпити. Те ще се проведат в началото на юли - по математика на 03.07., по рисуване - на 04.07., по композиция и по чужди езици (немски, френски и английски) – на 05.07.

Миналата година ТУ – София беше първото висше училище в България, което организира кандидатстудентски изпити по този начин. В приемната кампания на ТУ – София за 2021/2022 г. всяка седмица от 11.02.2021 г. до 22.04.2021 г. се провеждаше онлайн кандидатстудентско студио, по време на което бяха представени всички бакалавърски специалности. То се излъчваше в YouTube канала на ТУ – София и във Facebook (https://www.facebook.com/technicaluniversitysofia) Записи могат да се гледат в YouTube канала на ТУ – София: https://www.youtube.com/channel/UCinqGTOodXErbBBW7v01H_A

ТУ – София е водещ за страната в шест професионални направления – „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“. В годината на своя 75-годишен юбилей Техническият университет – София стана един от осемте учредители на Европейския технологичен университет EUt+, нов тип институция на конфедеративна основа, която ще предлага на студентите повече възможности за модерно обучение на най-високо ниво и придобиване на европейски бакалавърски и магистърски степени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови