Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Техническият университет в София открива 4 специалности

Започна подаването на документи за кандидатстудентската кампания

OFFNews 22 февруари 2022 в 10:41 2641 1

Четири нови бакалавърски специалности открива Техническият университет в София, съобщава висшето училище. Те са „Интелигентни системи и изкуствен интелект“, „Интелигентни системи и изкуствен интелект – на английски език“, „Анализ на данни“ и „Киберсигурност“.

От 21 февруари започна подаването на заявления за явяване на предварителни тестове и изпити. То приключва два дни преди съответния изпит. Документи се подават в Учебен отдел на ТУ – София, учебен блок 2, ет. 3 и във филиалите в Пловдив и Сливен; по интернет и в бюрата за приемане на документи по градове.

Тест по математика е насрочен за 19.03.2022 г., 02.04.2022 и 16.04.2022 г..

Изпитът по немски език за прием във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт е на 09.04.2022 г.

Този по английски за специалността „Индустриално инженерство“ във Факултета за английско инженерно обучение и за специалността „Интелигентни системи и изкуствен интелект – на английски език“ в Машинно-технологичния факултет) е на 9 април.

Изпитът по рисуване е на 16 април, по композиция - на 17 април. Те са необходими да прием в специалността "Инженерен дизайн".

Всички предварителни тестове и изпити ще се проведат дистанционно, с изключение на изпита по немски език, който ще е присъствен.

Като съучредител на Европейския технологичен университет (EUt+), съюз на осем европейски висши училища, ТУ-София дава възможности за мобилност и международно признато европейско висше образование, пишат от висшето училище.

Подробна информация за кандидатстудентската кампания 2022/2023, може да се намери в сайта на  ТУ – София на следния ТУадрес: https://priem.tu-sofia.bg/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!