Тапи в София, ремонти променят и пътя на градския транспорт

OFFNews 02 май 2017 в 09:48 8008 0

Ремонти променят движението в столицата от днес, съобщи Столична община. 

До края на май се ограничава движението на бул. „Княз Александър Дондуков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Малкара”. В посока моста "Чавдар" се забранява влизането на коли. Движението ще се извършва в по две ленти за всяка посока в оставащите свободни четири ленти от пътно платно на булеварда. Тролеи № 1, 2 и 4 също пренасочват движението си в участъка. 

До 15 май се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента от пътното платно на бул. „Св. Наум” между ул. „Презвитер Козма” и бул. „Христо Смирненски” в посока пл. „Велчова зоавера”. Движението ще се извършва в по една лента за всяка посока в оставащите две ленти от пътното платно на булеварда.

До юли се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента на ул. „Резбарска” от източната половина на кръстовището с ул. „Макгахан” на 50 метра в посока ул. „Васил Кънчев”. Движението ще се извършва по ул. „Резбарска” в същия участък в една лента.

И още:

По средата на пътното платно на ул. „Макгахан” между ул. „Резбарска” и бл. 182. Движението ще се извършва еднопосочно в една лента в източната част от пътното платно на ул. „Макгахан” в посока ул. „Резбарска”, като се осигури движението на тролейбусите от маршрутни линии №№ 2 и 4 в същия участък;

По западната част от пътното платно на ул. „Макгахан” между бл. 182 и ул. „Найден Георгиев”. Движението в същия участък ще се извършва еднопосочно в две ленти в източната част от пътното платно на ул. „Макгахан” в посока ул. „Резбарска” в същия участък;

По западната част от пътното платно на ул. „Макгахан” между ул. „Найден Георгиев” и ул. „Дончо Ватах”. Движението в същия участък ще се извършва двупосочно по една лента. 

Променя се маршрутът на автобус по линия № 100 в посока бул. „Владимир Вазов“ – по маршрута си до кръстовище ул. „Резбарска” - ул. „Макгахан”, направо по ул. „Резбарска”, надясно по ул. „Васил Кънчев”, наляво бул. „Владимир Вазов” и по маршрута си до Пътностроителна техника. В обратна посока няма промяна в маршрута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови