Строителният контрол връчва заповедта за спиране на Златен век в понеделник

OFFNews 11 април 2019 в 19:18 2207 0

На 15 април предстои връчване на заповедта за спиране на строежа „Златен век“, включително и ефективното спиране на строителните и монтажните работи, съобщиха днес от пресцентъра на Дирекцията за национален строителен контрол.

ДНСК уточнява, че заповедта се отнася за "строителството на „Административна сграда /34-етажа/ с подземен паркинг“, находящ се в урегулиран поземлен имот I-98, 99, кв. 272А, м. „Лозенец- I част“, район „Лозенец“ - Столична община".

"Процедурите по спиране на строеж са точно и ясно разписани в разпоредбите на чл. 224 от Закона за устройство на територията. Законодателят е предвидил в такива случаи обстоятелствата по спиране на строеж да се установяват с констативен акт, който се съставя в случая от органите на ДНСК поради определената втора категория на въпросния строеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения срещу него в 7-дневен срок" - обясняват от Дирекцията за национален строителен контрол.

Заповедта за спиране на строежа се издава в срок до 3 дни от изтичането на 7-дневния срок. Ефективното спиране на строежа започва след издаването на заповедта.

"В ДНСК е получено от управителя на „Артекс инженеринг“ АД писмо (възражение) във връзка със съставения констативен акт. На 15.04.2019 г. предстои връчване на заповедта за спиране на строежа, включително и ефективното спиране на строителните и монтажните работи" - уточняват още от ДНСК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови