Спаси София кани столичани да почистят Перловската река на празника на града

OFFNews 16 септември 2022 в 09:29 1306 0

Перловска река

Снимка Спаси София

Спаси София и доброволци ще чистят Перловската река в Южен парк

Спаси София, заедно със стотици доброволци и съмишленици от граждански и експертни организации, ще почистят коритото на Перловска река в Южен парк в Деня на София.

Акцията започва от 9:30 часа на сборния пункт до храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“ и участниците ще се движат по течението на реката в посока бул. „Витоша“. Събитието се подкрепя също от „Грийнпийс“ – България, “ПанГея - младежка организация към WWF”, Екологично сдружение „За Земята“ и Българска фондация „Биоразнообразие“.

Чистотата на софийските реки и водни басейни е директно свързана със здравето на нашите съграждани и с устойчивостта на града в период на сериозни климатични предизвикателства.“ - обясни Радослав Александров, доброволец в “Спаси София” и организатор на десетки почиствания на реки и язовири из цяла България.

От 11:30 часа пред регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ ще има организирани и образователни игри за деца. “Най-добрата инвестиция за един по-чист и зелен град е в работата с деца и подрастващи - в тяхната визия за това как трябва да изглежда София, тя непременно е пълна с паркове, пространства за игра и спорт и чисто синьо небе над града ни”, сподели независимият общински съветник Борис Бонев.

Освен почистването на Перловска река, екипът на “Спаси София” подготвя тази есен и обширна информационна кампания и почистване на терен в защитената местност “Блатата” до село Долни Богров във връзка със сериозната екологична криза там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови