Роботът София пристига в България за бизнес конференция

OFFNews 27 февруари 2018 в 15:37 3269 0

Роботът София, който в края на 2017 г. стана първият в света, получил гражданство, пристига в България за участие в бизнес конференцията „Успешният подбор: Бизнес възможности и предизвикателства“.

София ще вземе активно участие в рамките на целия форум. В провокативен панел ще демонстрира как роботите могат да бъдат включени в работния процес и дали ще имат положително влияние върху бизнес средата.

Конференцията е част от годишните активности на Casus Futura – платформа за бъдещи тенденции в света на бизнеса, технологиите и социалния живот. Организаторите вярват, че през призмата на новите технологии и тенденции ще се създадат възможности за развитие на бизнес климата. Casus Futura ще разработва програми, които да позиционират България и региона като актуална точка в глобалния бизнес свят.

Част от въпросите, които ще се разглеждат на конференцията, са: има ли бизнеса допълнителни ресурси, които не е мобилизирал, за да се справи с недостига на специалисти; може ли да се активизира вторичен пазар и как е възможно това; има ли необходимост от законодателни промени за активизиране на вторичен пазар на работна ръка; наистина ли сме в такъв недостиг на специалисти, в какъвто се твърди, че сме; защо проблемите с намиране на подходящи специалисти е проблем на мениджмънта на компаниите, не само на техните ЧР специалисти. 

Конференцията ще предизвика представители на бизнеса и държавни институции да постигнат устойчивост на пазара на труда чрез иновативни практики и инструменти.

OFFNews е медиен партньор на конференцията. Партньори на събитието са още: Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, Creative Development Solutions, Key Success Indicators, сп. „Икономика“, Economic.bg, МЕНИДЖЪР.NEWS, Investor Media Group, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV, Investor.bg и Rabota.bg.

Форумът ще се проведе на 15.03.2018 г. от 14:00 до 18:00 ч. на Capital Fort.

Допълнително информация за форума може да се намери на:
Web.: https://www.casusfutura.com/recruitment-conference
Facebook: https://www.facebook.com/events/134084770718996/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови