Пламен Георгиев смята, че е засегнал интереси на новата власт, затова го махнали

OFFNews 06 януари 2022 в 09:03 2773 3

„Отстраняването ми беше направено неграмотно. Нямам официална информация за мотивите. Цивилизованият подход беше да бъда предупреден, да се сбогувам с местните институции”. Това заяви пред Нова телевизия консулът ни във Валенсия Пламен Георгиев.

Медийно той стана популярен с прякора си Пацо Терасата след като се разбра, че е изградил незаконни постройки на нея. Това стана и причината той да бъде сменен от Сотир Цацаров като шеф на КПКОНПИ. Правителството на Бойко Борисов обаче веднага му намери работа като го прати на дипломатическа мисия в Кралство Испания.

Според Георгиев сега новата власт го отзовава, защото е засегнал чужди интереси.

„Има две причини. Едната е заради хората, чието имущество беше запорирано. Явно те са близки до сегашната власт. Втората причина е зрелище. Ако имаше дори един процент несправяне с работата, щях да бъда отстранен на това основание. Министерство на външните работи обаче ми постави оценка „изпълнението надвишава изискванията", каза той.

И допълни, че атаките срещу него са последователни, като припомни скандала с терасите и случая „Ало, Ваньо".

„Навсякъде, където сме получавали сигнал с доказателства, сме правили проверка. Където сме установили незаконно придобито имущество, сме внасяли искове за отнемане", каза още консулът ни във Валенсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

06.01 2022 в 12:16

Проблемът е, че не е засегнал интереси на предишната власт и за това е награден с назначение!

 
X

Да помогнем на украинските деца!