Още синя и зелена зона от 1 декември в София

OFFNews 21 октомври 2021 в 14:47 6306 0

Синята зона в София се разширява от 1 декември и ще обхване и улиците между бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Васил Левски", ул. "Гурко" и ул. "Граф Игнатиев", пространството в момента е зелена зона. Живеещите в района с винетен стикер ще могат да паркират и в съседните 3-та и 4-та синя подзона. 

Това информираха Карлос Контрера от ВМРО, председател на комисията по транспорт към СОС, и Зафир Зарков от ГЕРБ, който е зам.-председател. 

По време на дебатите в комисии се направиха промени в подзоните за платено паркиране“, обясни Зарков. Става дума за 11 подзона, която е оградена между булевардите „Васил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“ и улиците „Граф Игнатиев“ и „Гурко“. В първоначалния вариант на текстовете бе записано паркоместата да преминат в самостоятелна синя подзона. Заради ограничените възможности за паркиране на живущите, 11 подзона ще премине към по-големите 3 и 4 прилежащи подзони, и така гражданите ще имат по-широк периметър за паркиране в синя зона.

В Зона Б-19 в район Възраждане пък ще се разшири зелената зона. 

Промените ще бъдат гласувани сесията на общинския съвет на 28 октомври. В тях са включени и обявените по-рано нови граници на синята зона по улиците между бул. „Дондуков“ и „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“, между „Тодор Александров“ и „Сливница“, между бул „Христо Ботев“ и „Скобелев“ и „Опълченска“. 

Предвижда се да се премахнат трите безплатни места за служебен абонамент на държавни и общински институции, а платените се ограничават до пет пред всеки административен адрес. 

Ще има нов вариант за платен служебен абонамент пред хотелите и заведенията, който ще е с различно работно време. То ще е удължено до 23 ч. вечер, вместо до 19.30 ч. За тези обекти се предлага и служебен абонамент, който да важи за събота и неделя, пак до пет паркоместа на един адрес, като цената му ще е 1/3 от тази в работните дни. 

Улици от 11-та подзона, които се присъединяват към 3-та подзона: ул. „Д-р Петър Берон“, ул. „Любен Каравелов“ - от ул. „Проф. „Фритьоф Нансен“ до ул. Граф Игнатиев“, ул. „Гечкенли“, ул. „Карнеги“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ – от ул. Граф Игнатиев“ до ул. „Проф. „Фритьоф Нансен“, ул. „Георги С. Раковски“ – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Васил Левски“, ул. „6-ти септември“ – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Васил Левски“, ул. „Хан Крум“ – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Васил Левски“, ул. „13-ти март“, ул. „Женева“,ул. „Николай Павлович“ - от ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Проф. Никола Михайлов“- бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Васил Левски“ – от ул. „Проф. „Фритьоф Нансен“ до ул. Граф Игнатиев“. 

Улици от 11-та подзона, които се присъединяват към 4-та подзона: ул. „Ген. Паренсов“ – от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Юри Венелин“ – от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ - от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Любен Каравелов“ - от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ – от ул. Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ и бул. „Васил Левски“ - от ул. Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови