Най-голямото кръщене в България в снимки

OFFNews 24 октомври 2017 в 15:49 10692 1

Най-голямото кръщене на новородени деца в съвременната история на България се проведе тази неделя в 9 града едновременно – София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас, Враца, Велико Търново и Плевен. Мащабната инициативата бележи финала кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България" на Движение за Национална кауза (ДНК) и се проведе под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

Откриването бе в софийския храм "Св. София", където Свето кръщение приеха близо 200 деца, а негово Светейшество патриарх Неофит благослови децата, техните родители, кръстниците и гостите.

Андрей Арнаудов, основател и председател на ДНК, връчи на председателя на фондация „Искам бебе" Мария Янева чек за 6185 лв. - средствата, които ДНК дарява по условията на кампанията, умножени по пет.

Звездни кръстници в масовата церемония станаха и много други популярни лица като Владо Николов, Хилда Казасян, Антон Хекимян, Александър Сано, Иван Христов, Юлияна Дончева, Ути Бъчваров, д-р Милен Врабевски, Ивайла Бакалова, Ива Дойчинова, Мария Гроздева, Поли Генова и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

24.10 2017 в 16:21

На времето преподобния Муун венчавате по няколко хиляди двойки едновременно. Каква е разликата с това ‘събитие’?
Вярата е лична и съкровена. Тя не е нещо, с което да се изтъпаниш в черквата и да крещиш. Кръстникът, според канона, е духовния ти родител. Този който трябва да те въведе във вярата, и ще те води по този път. Със сигурност не е голяма звезда, с която да се снимаш и бързо да се постнеш във ФБ.
Кой казва, че като облечеш народна българска носия и ставаш голям патриот?
Все ми се иска църквата вместо да прави шоу, да направи така, че децата да не се прехласват по Хелоуин защото това е чуждо на нашата традиция. И много ми се иска да видя нагиздените патриоти тогава.
Това кръщене за мен беше най-голямата глупост, която можеше да се направи. Защо църквата не се опази от масовото изпростяване с реалити шоута, ферми, брадъри и цялата тази медийна помия, която се излива върху нас. А допусна един акт на вярата да се нареди до ВИП брадър.